POTRAWY

KOLEKCJA NIEDROGICH, A INSPIRUJĄCYCH PRZEPISÓW KULINARNYCH Z "ODROBINKĄ DUSZY"

Nie jesteś zalogowany.
Polecamy: Biżuteria i zegarki

Sport Beauty Moda Moda 2 Moda 3

Ogłoszenie

KARP W GALARECIE
*********************
  • 1 średni karp
  • włoszczyzna: pietruszka, 2 marchewki, seler, por
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • gotowane jajko do dekoracji
  • kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego
  • sól i pieprz
***********************
1. Gotujemy wywar z rybiej głowy i ogona, a po kilku minutach dodajemy włoszczyznę. 2. Po 40 minutach dodajemy karpia w kawałkach. 3. Po 15 minutach delikatnie wyjmujemy rybę, a wywar odcedzamy i doprawiamy do smaku. 4. Z ryby wyjmujemy grube ości, a do wywaru dodajemy żelatynę /nie gotować/. 5. Rybę układamy na półmisku i ozdabiamy jajkiem na twardo, marchewką itp. 6. Gorącym i czystym wywarem delikatnie zalewamy karpia. 7. Danie jest gotowe po kilku godzinach. **************************

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
www.fanwwe.pun.pl www.zabkowiceslaskie.pun.pl www.animalworld.pun.pl www.opcm.pun.pl www.cs-krwawaarena.pun.pl